Oreokake

Her kommer en oppdatert versjon av den utrolig populære Oreokake-oppskriften jeg la ut på min gamle blogg.

ingvild_telle_oreokake20

ingvild_telle_oreokake

VIKTIG: Erfaringsmessig så blir Oreokaken best om du lar den stå i køleskapet over natten. Planlegg derfor å lage den dagen før den skal serveres!

Du trenger:

450 g Oreokjeks

100 g smeltet smør

1 pk Philadelphia

2,5 dl melis

2 dl kremfløte

2 spiseskje sukker

1 pose Freia sjokolade mousse (70% sjokolade)

3 dl melk

Gjør slik:

Knus oreokakene i en pose. Legg tilside ca 1/4 av de knuste oreokakene til senere. Resten legger du i bunnen av kakebunnen og heller over 100 g smeltet smør. Trykk gjerne kakemassen ned i kakebunnen for å få en fastere kakebunn.

Miks Philadelphia-osten med 2.5 dl melis til en luftig blanding. Miks så 1 dl av fløten med 1 ss sukker til en luftig og fin krem. Bland så forsiktig fløtekremen og Philadelhipa-kremen med en slikkepott. Hell dette over kakebunnen og smør utover. Strø over med halvparten av de knuste oreokakene du la til side. Dette skal stå i køleskapet i ca. 30 min.

Miks så sjokolademousen med 3dl melk til en luftig blanding (følg bruksanvisning på pakken). Hell så over kaken. Dryss så de siste oreokakebitene du la til side. Sett i køleskapet i ca 1 time.

Til slutt mikser du den siste 1dl med fløte med 1 ss sukker til en flott og porøs krem. Dette er siste laget på kaken. Pynt etter fantasiens ønsker!

Kaken bør stå i kjøleskapet minst 3-5 timer etter dette. Men som sagt, etter min erfaring blir det enda bedre om du lar den stå over natten.

Lykke til!

Her får dere kakeoppskriften med bilder!!!!

ingvild_telle_oreokake2

Knus oreokakene i en pose.

ingvild_telle_oreokake3

Legg tilside ca 1/4 av de knuste oreokakene til senere. Resten legger du i bunnen av kakebunnen. LEGG MERKE TIL at jeg her lager kakebunnen direkte på et glassfat og bruker kun kantene på kakeformen til å holde kaken sammen. Smart!

ingvild_telle_oreokake4

Hell over 100 g smeltet smør. Trykk gjerne kakemassen ned i kakebunnen for å få en fastere kakebunn. Hvis du ønsker en kakebunn uten klumper kan du kjøre massen i en kjøkkenmaskin sammen med det smeltede smøret. Da får du en jevn blanding.

Ingvild_telle_oreokake13

Miks Philadelphia-osten med 2.5 dl melis til en luftig blanding. Miks så 1 dl av fløten med 1 ss sukker til en luftig og fin krem. Bland så forsiktig fløtekremen og Philadelhipa-kremen med en slikkepott. Hell dette over kakebunnen og smør utover.

ingvild_telle_oreokake9

Strø over med halvparten av de knuste oreokakene du la til side. Dette skal stå i køleskapet i ca. 30 min.

ingvild_telle_oreokake10

Miks så sjokolademousen med 3dl melk til en luftig blanding (følg bruksanvisning på pakken).

ingvild_telle_oreokake11

Hell over kaken!

ingvild_telle_oreokake12

Dryss så de siste oreokakebitene du la til side. Sett i køleskapet i ca 1 time.

IMG_2670

Til slutt mikser du den siste 1dl med fløte med 1 ss sukker til en flott og porøs krem. Dette er siste laget på kaken. Pynt etter fantasiens ønsker! Kaken bør stå i kjøleskapet minst 3-5 timer etter dette. Men som sagt, etter min erfaring blir det enda bedre om du lar den stå over natten.